COMUNICAT

20 ianuarie 2021

 

 

Deșeuri animale îngropate descoperite pe un teren viran în județul Tulcea

 

 

 

          În data de 20.01.2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a pus în aplicare două mandate de percheziții domiciliare, în două locații situate pe raza localității Măcin, județ Tulcea. În cauză au fost delegați polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, Agenția Protecția Mediului - Tulcea, Direcția de Sănătate Public㠖 Tulcea, pentru stabilirea legalității modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eșuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităților desfășurate la fața locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deșeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate. 

Cercetările continuă, cu privire la reprezentanții societății care au contractat distrugerea deșeurilor animale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni privind protecția mediului (art. 98, alin. 2, lit. a din OUG 195/2005) și regimul deșeurilor ( art. 63, alin.1,lit. b din Legea nr. 211/2011).