COMUNICAT DE PRESĂ

06.09.2019

        

 

         Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 06.09.2019, au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul P.T., lucrător de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Mamaia, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin.1, 4 Cod penal și

- purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1 și 2 Cod penal,

ambele cu aplic. art. 38 alin.2 Cod penal.

         În fapt, s-a reținut că în data de 29 august 2019, fiind în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, inculpatul a agresat pe avocatul G.A. din Baroul Constanța, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al baroului.

S-a luat măsura controlului judiciar.

S-a luat în calcul situația stării de fapt, antecedentele disciplinare ale polițistului au demonstrat înclinația polițistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanța, în raportul de evidență psihologică din anul 2018.

Pentru aspectele de natură extrapenală a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU PRESA