Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au solicitat Tribunalului Constanța, în data de 01.07.2014, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de inculpata CĂULEA ALINA-ANTOANELA, pentru săvârșirea infracțiunilor de: instigare la evaziune fiscală sub formă continuată prev. de art. 47 Cod penal în referire la art. 9 alin. 1 lit. b în cond. alin. 3 din Legea 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal; instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată prev. de art. 47 Cod penal în referire la art. 320 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal; spălare de bani prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal în referire la art. 29 alin. 1 lit. c din Legea 656/2002, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că în perioada iulie – octombrie 2010 i-a instigat pe inculpații CDS, ID, PC și AA să desfășoare activități de evaziune fiscală în numele și pe seama unei societăți comerciale, cu consecința prejudicierii bugetului consolidat al satului cu suma de 2.993.673 lei și obținerea de sume de bani cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni.

         Cauza penală a fost înaintată Tribunalului Constanța, spre competentă soluționare.

         Facem precizarea că desfășurarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU PRESA