26.01.2007

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Constanța s-a aflat înregistrat dosarul cu nr. 22/P/2006, privind pe F.P., D.V., M.V. și A.C. – membrii al Baroului Constituțional, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare a unei profesii fără autorizație.

         Prin rezoluția nr. 22/P/2006 din 02.06.2006, s-a confirmat propunerea organului de poliție de a nu se începe urmărirea penală în cauza privind pe F. P., D.V. și  M.V., întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii pentru care au fost cercetați, lipsind latura subiectivă.

         Prin aceeași rezoluție s-a dispus și neînceperea urmăririi penale față de A.C., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, asocierea în vederea săvârșirii infracțiunilor, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune, întrucât nu au fost întrunite elementele constitutive ale acestor infracțiuni.

         Împotriva rezoluției a formulat plângere, în temeiul disp. art. 275-278 C.p.p., atât reprezentanții Baroului Constituțional cât și ai Baroului Constanța.

         În prezent, dosarul se află la instanța de judecată, pentru soluționarea plângerii formulate în temeiul disp. art. 2781 C.p.p.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT:

PROCUROR,

Luminița Poenaru